Feyona van der Feltz 1966


Koestraat 112

2871 DS Schoonhoven

tel. 06 19932546

email info@feyona.nl


Het mooie vak en de liefde bracht- en hield mij naar Schoonhoven, inmiddels al weer 25 jaar geleden. Hier vond ik de uitdaging en de creativiteit om me te ontwikkelen naar diegene die ik nu ben; gepassioneerd zilver- en goudsmid in Schoonhoven.

Zo vervaardig ik hier in ons (eco)pand van oudsher zilversmids werkplaats in opdracht en naar eigen ontwerp sieraden en groot zilverwerk uit gerecycled zilver door het milieu zo veel mogelijk te sparen.


Het meest blij word ik als ik de vaardigheden uit mijn vak kan- en mag overbrengen op belangstellenden in de vorm van zilver workshops.

Naast de korte workshop zilversmeden voor groepen van tussen de 2 en 13 personen doe ik ook persoonlijke begeleidingen op specialisaties zoals was modelleren en ciseleren (drijven en vormen in pek) Informeer hier naar!


Onze werkplaats is naast dat hij grootdeels verlicht en verwarmd wordt door licht energie ook historisch te noemen omdat de beroemde zilversmids familie Heerens hier heeft gewerkt aan bv de Schoonhovense kikkerschalen en recent is hier het ambtsketen voor de burgemeester van de samengevoegde gemeente Krimpenerwaard waar Schoonhoven ondervalt vervaardigd. Een heel inspirerende goed uitgeruste plek met uitzicht op een rustgevende bamboe binnenstadtuin.


Heel graag tot ziens in Schoonhoven, Koestraat 112


1989 : Diploma zilversmeden Vakschool Schoonhoven

1990 : Diploma goudsmeden Vakschool Schoonhoven

1991 : Ondernemers diploma juweliers bedrijf

2000 : Vakbekwaamheidsverklaring voor docent edelsmeden/ amateurkunst

1998 - 2010 : Kreatief Werkhuis Barendrecht

2010 - 2015 : To Be Barendrecht

2015 - heden : Kunst Creatief Barendrecht

2018 - heden : Zilverworkshops in eigen werkplaats voor kinderen en volwassenen